Verschil tussen een zorgbed en seniorenbed

Een zorgbed en een seniorenbed zijn 2 verschillende dingen. Toch zijn er veel mensen die deze 2 bedden niet uit elkaar kunnen halen. Dit zijn natuurlijk niet dezelfde bedden. Hier vertellen we je de grote verschillen tussen deze twee bedden.

Wat is een zorgbed?

Veel mensen denken bij een zorgbed aan een bed dat ik de ziekenhuizen te vinden is. Gelukkig zien ze er tegenwoordig niet meer zo uit. Ze hebben nu een prettige en huiselijk uitstraling maar voorzien wel van alle gemakken die een ziekenhuisbed heeft. Ze hebben namelijk wel dezelfde functie als een ziekenhuisbed alleen zien ziekenhuisbedden er niet zo mooi uit als zorgbedden. Een zorgbed is voor zieke mensen die thuis verzorgd worden. Ze staan ook veel in woonzorgcentra ’s en uiteraard ook in verpleeghuizen. Doordat zorgbedden er mooier uit zien dan ziekenhuisbedden worden de zieke mensen niet elke keer er mee geconformeerd dat ze ziek zijn. Een zorgbed is niet alleen fijner voor de patiënt zelf om in te slapen maar ook voor de verzorger. Die kan zo makkelijker bij de persoon komen en hem of haar makkelijker helpen.

Wat is een senioren bed?

Een senioren bed is een bed dat speciaal voor senioren is die met moeite of niet prettig hun eigen bed uit kunnen komen. Door de hoogte van het bed is het dus heel makkelijk om in en uit het bed te stappen. Het matras van het bed ligt hoger dan de bedrand. Dit zorgt ervoor dat het minder pijn doet met uitstappen en het een stuk makkelijker gaat. Bij het aanschaffen van een senioren bed is het mogelijk om een elektrisch verstelbare lattenbodem te krijgen. Zo kan je het bed makkelijk verstellen zoals jij het prettig vindt. Er zitten ook wieltjes onder het bed. Zo kan je het bed makkelijk verschuiven waar je maar wilt. Een senioren bed kan je in een eenpersoons of een tweepersoonsbed krijgen. De tweepersoonsbedden zijn makkelijk in tweeën te scheiden zodat het makkelijker wordt om het bed op te maken. Zo kunnen senioren met veel last van hun rug of nek makkelijk zonder moeite het bed opmaken. Dit zijn een van de vele voordelen van een senioren bed. Een senioren bed is dus niet voor zieke mensen maar voor oudere die moeite hebben met in en uit bed te komen omdat het bed of te laag of te hoog is. Het kan ook zijn dat het bed een vervelende rand heeft en dat heeft een senioren bed gelukkig niet dus dat maakt het al een stuk makkelijker.

Verschil tussen een zorg en senioren bed?

Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen een zorg en senioren bed? Het is heel makkelijk. Een zorgbed heeft hekjes, papagaai, is standaard verrijdbaar en kan altijd in de hoogte versteld worden. Bij een senioren bed kan je deze opties ook krijgen maar dit zit er bij een senioren bed niet standaard op. Een zorgbed is er echt voor om zieke mensen comfortabel te laten slapen thuis en zo kunnen ze makkelijk verzorgd worden.