Moeite met horen? Doe dan een gehoortest

Van Boxtel Hoorwinkels is een winkel waar jij een gehoortest kan doen. Een gehoortest is belangrijk om te doen wanneer jij niet altijd alles even goed kan horen of verstaan. En dat kan erg vervelend zijn, want dan moet je mensen meerdere keren per dag vragen.

Een slecht gehoor kan ook steeds meer verergeren. Je hebt dan steeds meer last van je gehoor en gaat steeds minder kunnen horen. Beeld je in dat je bijvoorbeeld in een bespreking zit voor werk maar er niks van kan verstaan. Zou je dat niet heel erg vervelender vinden? Straks vraagt een collega je wat, maar hoor je het niet eens. Communicatie op de werkvloer wordt dus ineens een stuk lastiger dan eigenlijk zou moeten. En dat is geen pretje, want communicatie op werk is erg belangrijk, anders gaan er straks dingen mis en weet je niet eens wat er nou precies aan de hand was omdat je het dan niet hebt kunnen horen. Hoe vervelend zou dat wel niet zijn? Het is iets wat we liever niet meemaken. Maar ja, we kunnen er niet altijd wat aan doen.

Misschien kun je een gehoorapparaat kopen?

Wellicht dat een gehoorapparaat kopen voor jou een goede oplossing kan bieden. Met een gehoorapparaat kun je namelijk een stuk beter horen. Het gehoorapparaat wordt ook afgesteld op wat jij nodig hebt en wat jouw oor tekort komt. Eigenlijk is het dus een super handig onmisbaar apparaat voor mensen die niet meer goed kunnen horen. Nu is het wel zo dat de meeste mensen een gehoorapparaat echt niet mooi vinden staan bij henzelf, en dat snap ik ook wel heel goed. Ineens altijd iets in je oor hebben zitten, snap ik dat je daarmee zou kunnen zitten. Maar nu is het gelukkig wel zo dat de apparaten ook in genoeg kleine en minimalistische maten komen die dus totaal niet opvallen. En dat is dus heel mooi meegenomen voor die mensen die en gehoorapparaat nodig hebben, maar niet willen dat anderen dit gelijk zien.

Gehoorverlies in andere situaties

Als je eenmaal last hebt van gehoorverlies, probeer dan meer gehoorverlies te voorkomen. Dit doe je door op te letten in omgevingen waar harde geluiden zijn. Probeer deze omgevingen met harde geluiden te voorkomen en ga er niet heen. Wil je wel naar zo’n omgeving met hard geluid? Doe dan iets van oordopjes in om het geluid goed te kunnen dempen. Meer te weten komen over dit onderwerp? Neem dan een kijkje op de volgende pagina: www.vanboxtelhoorwinkels.nl/gehoortest.