Innovatie in de zorg

Tegenwoordig kunnen ouderen steeds langer thuis blijven wonen. Dit is wel anders dan vroeger, want een tijdje terug was het verzorgingshuis of bejaardentehuis een van de weinige opties. Toch is het niet altijd even voordelig om als oudere thuis te blijven wonen. Gelukkig is het nu ook een stuk fijner om naar een verzorgingshuis te gaan. Er zijn namelijk enorm veel innovatieve oplossingen die veel mogelijk maken in de zorg. Dit is zowel fijn voor de ouderen als voor de verzorgers. Ben jij benieuwd wat voor innovatieve oplossingen de zorg een stuk fijner maken? Of wil jij meer weten over systemen, zoals Neo scan STInstruments? Lees snel verder. 

Het fijne Care Watch

Ten eerste bestaat er een systeem genaamd Care Watch. Dit systeem is erg handig, aangezien het een alarm- en monitorfunctie heeft. Je zou dit niet per se zeggen, want van de buitenkant is een Care Watch simpelweg een horloge. Wat dit product zo handig maakt, is het feit dat het product bepaalde meldingen aangeeft. Deze meldingen bestaan dus eigenlijk uit een soort alarmen. Zo kan er een alarm afgaan voor medicijnen, maar ook voor andere belangrijk afspraken die niet vergeten mogen worden. Daarnaast biedt de Care Watch nog veel meer. Het is namelijk ook nog eens zo dat de lichaamstemperatuur, hartslag en valbeweging wordt gemeten. Wordt er een bepaade grenswaarde overtreden? Dan zal hier ook een alarm voor worden geslagen. Je zou dus kunnen zeggen dat het een soort van totaalpakket is.

Wat moeten we toch zonder Casenio?

Een ander fijn systeem is Casenio. Over het algemeen is dit een systeem dat vaak wordt ingezet bij mantelzorg. Zo kom je er door middel van dit systeem achter of er een ongebruikelijke of gevaarlijke situatie voordoet. Wat dit systeem zo fijn maakt, is dat er meerdere contacten kunnen worden gewaarschuwd. Denk bijvoorbeeld aan vrienden, familie or thuiszorg. Iedereen wordt dus op de hoogte gebracht als er een ongeval plaatsvindt. Je zult snel merken dat er een melding wordt gemaakt, want zowel geluid en beeldscherm maken dit duidelijk. Dat is dan ook het fijne aan dit draadloze systeem.

Het engeltje dat DigitalAngel heet

Ooit gehoord van een slim matras? Ik gok dat de meeste mensen hier nog nooit van hebben gehoord. Geloof mij maar: het bestaat echt. Een intelligent matras is zo intelligent, omdat er sensoren in zitten. Dit zorgt ervoor dat zowel verpleegkundigen, zorgverleners en zorgpersoneel een melding krijgen zodra er iets opmerkelijks wordt gegenereerd.  Eigenlijk kan er 24 uur lang worden gecheckt of er iets aan de hand is. Hierdoor kun je ook als verzorger veel efficiënter te werk gaan. Meer informatie lees je hier.