De belangrijkste voordelen van een personal trainer

Of je nu van sporten houdt of niet; iedereen is wel bekend met het fenomeen personal trainer en het inschakelen van een personal trainer wordt tegenwoordig niet meer alleen door bekende persoonlijkheden gedaan. Wellicht denk je dat het erg prijzig is. Maar als je de kosten en de tijdsbesparing en natuurlijk het behalen van het gewenste resultaat afweegt ten opzichte van sporten bij een sportschool, dan kan de inzet van een personal trainer uiteindelijk zelfs nog wel een betere optie zijn. Het heeft namelijk wel degelijk voordelen om te trainen met een personal trainer.

De eerste voordelen van trainen met een personal trainer

Wat wellicht wel het meest gebruikte en zwaarwegend voordeel is, is dat je veel minder tijd kwijt bent door te trainen met een personal trainer. Daarnaast is het resultaat optimaal; je krijgt namelijk in tegenstelling tot in de sportschool, 100% individuele aandacht en begeleiding om je doelen te behalen. Het is tevens een goede stok achter de deur. Meestal start men vol goede moed met een gezonder eetpatroon, meer bewegen en regelmatig naar de sportschool te gaan. Na een tijdje is die motivatie steeds verder te zoeken, mede doordat je bijvoorbeeld niet zoveel resultaat ziet als je zou willen.

Volhouden!

Het is dan zaak om vol te houden en door te gaan. Zelf trainen is echter niet zo makkelijk als het lijkt. Er komt meer bij kijken dan wat cardio training doen en wat met gewichten aan de gang zijn. Daardoor raak je wel minder gemotiveerd, waardoor je steeds minder zin hebt om te sporten. Je komt met allerlei excuses aan en in plaats van dat je dan gaat sporten omdat het goed voor je is begint het steeds meer als ‘moeten’ te voelen. Train je met een personal trainer, dan kan hij of zij je met een op maat gemaakt trainingsschema begeleiden, motiveren en je helpen je doelstellingen te behalen. Vaak kun je met een personal trainer ook bij je in de buurt trainen, wat tijd scheelt. 

Personal trainer en coach

Zie een personal trainer als een coach: hij of zij begeleidt je bij het behalen van je doelstellingen. Niemand is gelijk of heeft dezelfde doelstellingen, dus wordt er gekeken naar een trainingsschema dat bij jou past en worden doelstellingen in subdoelen onderverdeeld. Zo zie je tussentijds ook sneller resultaat. Daarnaast kan je personal trainer je feedback geven en ervoor zorgen dat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert om zo een optimaal resultaat te kunnen behalen en blessures te voorkomen. Ook door naar andere factoren te kijken als voldoende slaap, een gezond(er) eetpatroon, voldoende rust voor herstel en dergelijke. Personal training is geschikt voor iedereen (met een klein beetje wilskracht). Ben je geïnteresseerd in les met een personal trainer? Kijk dan eens bij Health-Y-Fit naar de mogelijkheden.