Burn-out? Kies voor een gespecialiseerde coach

Het kan iedereen overkomen: een burn-out. Bij veel stress op de werkvloer, in combinatie met vermoeidheid, is er een grote kans op een burn-out. Het is niet alleen belangrijk om dit op tijd op te merken, maar ook om in de toekomst te voorkomen. Denk aan je eigen gezondheid en laat je hierin goed begeleiden zodat jouw carrière en toekomst niet in gevaar komen. Hoe kun je een burn-out herkennen en wat zijn de juiste stappen die je moet ondernemen? Met de juiste hulp, zoals een burn-out coaching bij jou in de buurt of een psycholoog op afstand, voorkom je deze nare gevolgen van stress.

Dit zijn de symptomen van een burn-out

Als je je niet op je plek voelt op je werk of als je veel stress ervaart kun je de hulp inschakelen van een loopbaanhulp. Zo leer je grip te krijgen op de situatie. Hoe kun je een burn-out herkennen? Een burn-out is meestal het gevolg van een bepaalde situatie op de werkvloer. Zo kan er sprake zijn van een hoge werkdruk of hangt er een vervelende werksfeer met stress als gevolg. Kenmerken van een burn-out zijn:

  • Vermoeidheid
  • Weinig energie
  • Gespannen gevoel
  • Snel irritatie
  • Paniek- of angstaanvallen
  • Hoofdpijn en/of buikpijn

Stress op het werk, problemen thuis en andere oorzaken

Het is ook mogelijk dat je burn-out een andere oorzaak heeft. Problemen in de familie of een traumatische ervaring kunnen op den duur ook voor de bovenstaande klachten zorgen. Het is altijd belangrijk om hier serieus mee om te gaan en deze burn-out klachten niet te negeren. Een burn-out door problemen in de familie of door veel stress op het werk: met de hulp van een psycholoog kun je inzicht krijgen in de oorzaak van je burn-out, zodat je deze op een goede manier kunt aanpakken.

Loopbaancoach: een waardevolle hulp

Ook wanneer je andere vragen hebt rondom je baan kun je de hulp inschakelen van een loopbaancoach. Deze coach helpt je met het vinden van uitdagingen in je nieuwe functie of het ontdekken van jouw talenten en kwaliteiten. Deze hulp kan enorm goed werken en ervoor zorgen dat je weer met hernieuwde zin naar je werk toe gaat. Door nieuwe uitdagingen te vinden in je carrière neemt de kans op bijvoorbeeld een burn-out ook af.