4 Praktische tips om meer water te drinken

Je hoort en leest het regelmatig: de meeste Nederlanders drinken te weinig water. Zorgelijk, want voldoende water drinken is belangrijk voor je gezondheid. We weten het wel, maar toch doen we het niet. Hoe komt dit en wat kunnen we hier aan doen? Gewoontes zijn niet in één dag aan te leren, maar de eerste stapjes zijn snel gemaakt. Daarom hebben we hier een aantal praktische tips opgesomd om meer water te drinken. Probeer er een paar toe te passen in jouw dagelijks leven en zie wat werkt!

1. Zet een beker neer in de badkamer

Om meer water te drinken kun je er het beste een gewoonte van maken. Gewoontes ontstaan door van bepaald gedrag een routine te maken. De badkamer is dé plek van de routines in huis. De kans is groot dat jij een heel ochtendritueel hebt dat zich in de badkamer afspeelt, voordat je naar werk gaat. Eén van die routines is ongetwijfeld tandenpoetsen. Zet een bekertje neer naast je tandenborstel, en neem jezelf voor om na het tandenpoetsen ook een beker water te drinken. Je op dat moment tenslotte toch al met je mond bezig. Kleine moeite, groot effect!

2. Regel een klein waterflesje

Waterflessen zijn tegenwoordig ontzettend populair. Veel werknemers en scholieren hebben er standaard een in de tas zitten. Een hele goede ontwikkeling! Vaak zijn deze flesjes echter vrij groot (met een inhoud van 0,5 of 1 liter). Het nadeel hiervan is, dat je hem niet even in je binnenzak steekt als je een blokje omgaat. Regel daarom een klein waterflesje, die wél in je binnenzak past. Denk aan een kwart liter inhoud. Dit past ook in veel schoudertasjes en is daarom ook ideaal voor vrouwen. Hierdoor neem je hem gemakkelijk mee onderweg of als je gaat stappen.

3. Koffie én water

Veel Nederlanders drinken een aantal koppen koffie of glazen thee op een dag. Niets mis mee, maar voor je vochtbalans niet zo goed als puur water. Maak er daarom een gewoonte van om naast je kop koffie of thee ook een glas water te pakken. Ook dit is een kleine moeite als je toch al in de keuken bezig bent. Het helpt ook nog eens om een frisse adem te behouden. Een glas water na een kop koffie voorkomt een smaak van dode mussen in je mond!

4. Drink onder de douche!

We zeiden het al eerder: de badkamer is dé plek van de routines. De meeste mensen beginnen hun dag met een verfrissende douche. In Nederland is het douchewater gewoon drinkwater, en daarmee prima drinkbaar. Leer jezelf aan om tussen het soppen door even je nek naar achter te gooien en wat water te drinken. Hoe eenvoudig kan het zijn?

Hopelijk helpen deze tips jou om meer water te drinken op een dag. Probeer ze allemaal eens uit en kijk wat werkt! Heb je zelf nog handige ideeën? Laat het ons weten. Succes!